De grootste stad ter wereld Sjanghai, China.

Welke stad

 

Welke stad
08-08-2008

Hieronder volgt een lijstje met 15 vragen over steden die wij ons zelfs gesteld hebben. Tevens vind je natuurlijk het antwoord op die vragen.


Welke stad heeft de grootste oppervlakte?
Welke stad heeft de grootste oppervlakte? Het antwoord op deze vraag is Hulunbuir. Hulunbuir is een stad gelegen in Binnen-MongoliŽ en heeft een oppervlakte van 263,953 vierkante kilometer. Hiermee mag de stad zichzelf de titel "Stad met grootste oppervlakte" geven.

Welke stad heeft is het dichtbevolktst?
De dichtbevolkte stad ter wereld is Monaco, deze stad heeft 42.000 inwoners per twee vierkante kilometer. Monaco valt dan ook onder de mini-steden en is niet echt een goede vergelijking. Onder de niet mini-steden is Bangladesh met een dichtheid van 2.200 inwoners per twee vierkante kilometer de dichtbevolkte stad.

Monaco de dichtbevolkste stad onder de mini-steden.


Welke stad is het grootst inclusief voorsteden?
De grote van een stad is natuurlijk heel afhankelijk van de manier waarop je naar een stad kijkt. Als je naar de gehele agglomeratie kijkt, dus ook naar de voorsteden et cetera kom je op hele andere aantallen uit. Sjanghai is dan niet meer de grootste stad maar Tokio. Tokio telt inclusief voorsteden dan zo'n 31,2 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad.

Welke stad heeft de meeste aantal inwoners?
Als we kijken naar de stad met de meeste inwoners is Sjanghai koploper. Sjanghai is een stad gelegen in China en heeft een oppervlakte van 6300 vierkante kilometer. Hier wonen ruim vijftien miljoen mensen (15.434.642 om precies te zijn). Een enorm aantal mensen zeker voor de toch redelijk "kleine" oppervlakte. Geen wonder dan ook dat veel mensen in Sjanghai in hoge wolkenkrabbers wonen.

De skyline van de stad met de meeste inwoners, Sjanghai.


Welke stad heeft het minste aantal inwoners?

De stad met de minste aantal inwoners is Durbuy. Er is niet veel bekend over het ontstaan van deze kleine stad. De stad kent ongeveer 400 inwoners en is daarmee officieel de kleinste stad.

Aanpassing: Dankzij een oplettende lezer moet ik toch bekennen dat er een fout is ingeslopen bij het maken van dit artikel. Durbuy is met 400 inwoners niet de kleinste stad ter wereld. De nieuwe winnaar is Hum, gelegen in KroatiŽ, met maar liefst 30 inwoners. Dit kleine stadje is gelegen op een berg en heeft een erg mooi uitzicht. De stad bestaat uit 12 huizen, een restaurant en een kerk.

Welke stad heeft de meeste aantal nationaliteiten?
De stad met de meeste nationaliteiten is al een aantal jaren op rij Amsterdam. Er wonen maar liefst 177 verschillende nationaliteiten in deze stad. Vergeleken met 2007 is er ťťn nationaliteit bij gekomen.
Op de tweede en derde plaats staan Antwerpen (164 verschillende nationaliteiten) en New York (150 verschillende nationaliteiten).

Amsterdam, de stad met de meeste aantal nationaliteiten.


Welke stad is het meest fietsvriendelijk?
De meest fietsvriendelijke stad ter wereld is Amsterdam. Het verkeer in deze stad bestaat voor ongeveer 40 procent uit fietsers dit is omgerekend zo'n 300.000 personen. Na Amsterdam komt op de tweede plaats Portland dat gelegen is in Oregon.

Welke stad is het hoogst gelegen?
Potosi, gelegen in Bolivia ligt op 4090 meter hoogte en is daarmee de hoogste stad ter wereld. De stad heeft ongeveer 140.000 inwoners. UNESCO heeft de stad Potosi tot werelderfgoed verklaard vanwege zijn rijke historische architectuur.

Potosi, de hoogst gelegen stad ter wereld.


Welke stad is het laagst gelegen?

De stad Jericho, gelegen op de Westelijke Jordaanoever is met 260 meter onder de zeespiegel de laagst gelegen stad op aarde.

Welke stad is het duurst?
Moskou is de duurste stad ter wereld, dit is gebaseerd op enkele criteria zoals woonruimte, vervoer, levensmiddelen et cetera. Meer informatie over de duurste stad kun je ook vinden op onze pagina over de duurste stad.

Moskou, de duurste stad ter wereld.


Welke stad is het goedkoopst?
De goedkoopste stad ter wereld is Asunciůn. Dit is een plaats gelegen in Paraquay en kwam als goedkoopste uit de test.

Welke stad is het oudst?
Helemaal zeker weet men het niet, maar over Damascus word gezegd dat het de oudste stad ter wereld is. Damascus is dan ook een zeer historische stad met enkele mooie bezienswaardigheden zoals de graftombe van Saladin en het huis van Ananias.

Damascus, de oudste stad ter wereld.


Welke stad heeft het hoogste criminaliteitscijfer?
De stad met de meeste aantal ontvoeringen per 100.000 inwoners is Mexico. Hiermee is de stad dan ook koploper wat betreft criminaliteit. Ondanks de vele ontvoeringen worden er relatief gezien maar weinig mensen vermoord in de stad.

Welke stad is het noordelijkst gelegen?
De noordelijkste stad ter wereld is Norilsk. Norilsk is een stad gelegen in Noord-SiberiŽ en telt ongeveer 100.000 inwoners.

Norilsk de noordelijkst gelegen stad ter wereld.


Welke stad is het meest zuidelijkst gelegen?
De meest zuidelijkst gelegen stad ter wereld is Ushuaia. Ushuaia ligt helemaal aan het einde van het vuurland in PatagoniŽ. De stad telt een kleine 50.000 inwoners en is erg in trek bij toeristen vanwege het nationaal park.